ACCEPTAR
federación valenciana de atletismo
FITXA NOTÍCIA
11/07/23
El atletismo valenciano busca su novena medalla en un Europeo sub23/L'atletisme valencià cerca la seua novena medalla en un Europeu sub23
L'atletisme valencià cerca la seua novena medalla en un Europeu sub23

Pedro García, Andreu Boix, Miguel Baidal, Pablo Drees, Paula Blanquer, Evevlyn Yankey i Nara Elipe, els set atletes de la Comunitat que han viatjat a Espoo (Finlàndia) amb la selecció espanyola

Set atletes de la Comunitat Valenciana participaran aquesta setmana, del 12 al 16 de juliol, en el Campionat d'Europa sub23 que se celebrarà en *Espoo (Finlàndia). Cap d'ells part en una posició teòrica de podi en el rànquing, però Pedro García Palència ja va advertir que es veu amb opcions de lluitar per una medalla en la final dels 3.000 metres obstacles.

Al llarg de la història, l'atletisme valencià ha conquistat huit medalles en els Europeus sub23. L'únic campió va ser Eusebio Càceres, que es va emportar el títol de la longitud en l'edició de Tampere 2013 en la qual, a més, l'atleta d'Onil es va penjar el bronze en el relleu 4x100. Les medalles de plata les van guanyar Concha Montaner en longitud (Amsterdam 2001), Jorge Ureña en decatló (Tallinn 2015), Claudia Conte en heptatló (Tallinn 2021) i Carmen Marco en el relleu 4x100 (Tallinn 2021). Mentre que les altres dues medalles de bronze se les van emportar Miguel Ángel Sancho en altura (Ostrava 2011) i Quique Llopis en 110 metres barres (Tallinn 2021).

A més de Pedro García Palència, que es veu capaç de baixar de 8.40 en els 3.000 metres obstacles, els altres sis valencians que competiran en *Espoo seran Paula Blanquer, que enguany ha corregut els 100 metres barres en 13.25, però que confia a ser més ràpida encara i que l'any passat, en el Mundial sub20 de Cali (Colòmbia), va demostrar ser una gran competidora en aconseguir el sisé lloc; Evelyn Yankey, setena en 2022 en el Mundial sub20, que encara no ha fet una competició redona enguany i segur que en Espoo pot estar per damunt dels 6,38 que ha saltat aquesta temporada; Nara Elipe, que es va classificar pràcticament en l'última prova, en el Campionat d'Espanya en el qual va aconseguir el tercer lloc amb una marca de 10.07.81 i que hauria d'anar a més; Miguel Baidal, que ha signat l'onzena millor marca europea *sub23 de l'any en els 10.000 i que sempre és un competidor molt fiable; Pablo Drees, que confia a baixar de 50.50 en els 400 metres tanques després de la seua ensopegada en la final del Campionat d'Espanya de la seua categoria, i Andreu Boix, que té la novena millor marca de l'any (7.961 punts) i que aspira a convertir-se en el seté espanyol de la història que supera els 8.000 punts.