ACCEPTAR
federación valenciana de atletismo
FITXA NOTÍCIA
15/07/24
Los atletas valencianos logran 14 medallas en el Campeonato de España sub23/Els atletes valencians aconseguixen 14 medalles en el Campionat d'Espanya sub23
Els atletes valencians aconseguixen 14 medalles en el Campionat d'Espanya sub23

Burgos viu el renaixement de Paula Blanquer, medalla d'or en 100 m barres amb 13.15, octava millor espanyola de tots els temps

L'atletisme valencià va tornar del Campionat d'Espanya sub23 celebrat a Burgos amb 14 medalles: tres d'or, cinc de plata i sis de bronze. El resultat més destacat va ser el triomf de Paula Blanquer en la final dels 100 metres barres. La valenciana es va emportar el triomf amb un temps de 13.15 (rècord dels campionats), que la convertix en l'octava millor espanyola de tots els temps i la tercera sub23. L'atleta del València CA va coronar el seu fantàstic pas per la pista amb un altre rècord dels campionats en el 4x100 (45.25 al costat d'Elena Guiu, Esperança Cladera i Eveyn Yankey). L'Sprint Moncada va guanyar el relleu de 4x100 masculí.

A més de l'or de Blanquer, Ainhoa Gimeno va guanyar la final de llançament de martell amb una marca de 54,31 i Paula Rodríguez, la de javelina amb 52,51.

Les medalles de plata les van aconseguir Nara Elipe, una atleta castellonenca que després de passar un curs fora d'Espanya amb una beca Erasmus ha retrobat el camí de l'èxit amb este segon lloc en els 3.000 m obstacles; Alejandra Saborit en perxa; Miguel Chazarra en els 5.000, una final que va barallar fins a l'últim metre amb Jaime Migallón minuts després d'haver guanyat el seu semifinal dels 1.500 (va acabar quint en la final); Carlos Cano en pes amb una nova millor marca personal (17,00), i Paco Gómez, l'enèsim decatleta que s'entrena amb Manoli Alonso i que va firmar la seua plusmarca a Burgos (6.960 punts).

Gómez li va traure deu punts al tercer, el seu company d'entrenament Iván Vidal (6.950 punts), un dels sis bronzes reeixits pels atletes de la Comunitat Valenciana. Els altres van ser per a Carla Cruz, que va fer la seua millor marca (11.66) en els 100 metres; Evelyn Yankey en longitud, Óscar Gimeno en martell, amb nova marca personal (59,42), i Lola Cortina i Manel Pagés (millor marca amb 5,25) en perxa, la prova en la qual l'entrenador Manel Miralles va aconseguir estes dos medalles i la plata de Saborit.

La Comunitat Valenciana va ser la tercera en la classificació per punts, per darrere de Catalunya i Madrid.