FITXA NOTÍCIA
10/03/24
La selección valenciana de mujeres, tercera de España en trail running/La selecció valenciana de dones, tercera d'Espanya en trail running
La selecció valenciana de dones, tercera d'Espanya en trail running

L'equip masculí sub23 gana la medalla de plata i el de xiques sub23, la de bronze en el campionat celebrat a Ojós (Múrcia)

La selecció valenciana va tindre una notable actuació en el Campionat d'Espanya de trail running celebrat este diumenge a Ojós (Múrcia). L'equip absolut femení va pujar al podi gràcies al tercer lloc per equips. I també es van penjar una medalla les seleccions sub23 de la Comunitat Valenciana. L'equip d'homes va acabar segon i el de dones, tercer. L'equip absolut masculí i els dos de promoció van finalitzar en la novena posició.

Rosa Lara va liderar a l'equip absolut amb un brillant quart lloc, un resultat que té molt mèrit. L'atleta que entrena amb Arcadi Margarit és especialista en distàncies més llargues -va ser onzena en el Mundial d'Ultra Trail, amb 85 quilòmetres- i a Ojós va estar amb les millors en un circuit de 21 quilòmetres i 1.200 metres de desnivell positiu. Lara es va quedar a huit segons de la tercera plaça. Les següents atletes de la Comunitat Valenciana van ser María Fuentes (sèptima), Paula Montes (22), Vanessa Romero (25) i Silvia Piera (29).

Els sub23 també van aconseguir pujar al podi. L'equip masculí es va penjar la medalla de plata després de col·locar al capdavant a Pedro de la Torre, que va entrar en el quint lloc. Per darrere, Cristian Ibáñez (octau), Mario Werther Asunción (12) i Sergio Vilar (13). Mentres que les dones van guanyar la medalla de bronze, amb Dalia Moreno, que va entrar quarta, Cristina Munar (dècima) i Eva Mate (onzena).