ACCEPTAR
federación valenciana de atletismo
FITXA NOTÍCIA
07/07/24
La selección valenciana sube al podio del Campeonato de España de Federaciones/La selecció valenciana puja al podi del Campionat d'Espanya de Federacions
La selecció valenciana puja al podi del Campionat d'Espanya de Federacions

Eusebio Càceres, Miguel Chazarra i Paula Rodríguez aconseguixen les victòries individuals a La Nucia

La selecció valenciana va aconseguir defendre el tercer lloc en el Campionat d'Espanya de Federacions que s'ha celebrat a La Nucia i torna a pujar al podi per segon any consecutiu en una competició en la qual, amb el triomf de Madrid i la segona posició de Catalunya, ha calcat el resultat de l'any passat a Pamplona. Durant tot el dia, matí i vesprada, es van celebrar vint proves, tant d'homes com en dones, i s'establix una classificació mixta sumant-lo tot. Els valencians van aconseguir mantindre a ratlla a Andalusia, que, mediada la vesprada, van arribar a posar-se per davant, encara que al final van caure per darrere.

La Comunitat Valenciana va aconseguir tres victòries individuals: Eusebio Càceres en longitud, Miguel Chazarra en 3.000 metres i Paula Rodríguez, malgrat que arribava amb molèsties en un dit del peu i va competir amb unes sabatilles una talla més gran, en llançament de javelina en el qual es va imposar, al final de la jornada, malgrat que es va deslligar un temporal amb molta pluja i vent que va dificultar molt la competició.

Les dos atletes de 400 metres, amb tanques i sense tanques, van aconseguir jugar amb el fort vent -a vegades de fins a 4 m/s-, a favor en la contrarrecta i en contra en la recta, per a fer les seues millors marques personals. Vladislava Bulat, una jove que compagina l'atletisme i la natació i que la setmana que ve, de tornada a la piscina, disputarà una competició internacional a Sèrbia, va ser tercera en 400 m barres (59.34), i Mireia Doménech, quinta en 400 (55.85). Una altra que va oferir la seua millor versió amb una nova plusmarca va ser Laura Domene, tercera en el 3.000 (9.45.31).

També van sumar molts punts amb els seus segons llocs Gema Martí (martell), Miguel Baidal (5.000) i Manel Pagés (pertiga), i els altres que van acabar en tercera posició van ser Alexis Sastre (altura), amb problemes en un genoll, Dewi Hammond (100), Judit Prats (pes), Andreu Blanes (3.000 metres obstacles) i Nara Elipe (3.000 metres obstacles).